top of page

Als het LICHT-er wordt

Angst is groot & sterk

Angst sluipt & kruipt

in de R U I M T E.

Ongevraagd staat H I J in mijn ruimte

en vult die helemaal met Z I C H Z E L F.

Ik vecht en schreeuw : ik wil dit niet meer

Ik vlucht en klop bij iemands anders ruimte aan.

Ik bevries en ik loop leeg.

ANGST neemt M I J over.

Mijn lichaam trilt, mijn hart slaat 120, drijfnat, mijn adem zit hoog

Ik wil uit mijn lichaam, uit het zwarte gat

en dan

Dan H E R K E N ik H E M

ook deze keer ga ik niet dood.

In mijn buik zoek ik mijn adem

moeizaam brengt deze me terug.

Samen zoeken we de lijn naar rust & vertrouwen.

Het wordt ochtend.

Ik sta op

Ik spring op

Ik voel dat ik er nog ben

Met de zwaartekracht mee breng ik mijn adem

van mijn buik naar mijn borst

en L A N G Z A A M ontstluit er zich opnieuw

wat R U IM T E

R U I M T E voor mjn proces van V E R A N D E R I N G,

doorheen de A N G S T

Persoonlijke nabeschouwing naar aanleiding van de docentenweek Critical Alignment Yoga te Narthiac in juli 2017 onder leiding van Gert van Leeuwen. Angst was een thema en door de woorden die ik kreeg aangereikt, heb ik mij proces van verandering met betrekking tot angst onder woorden gebracht. De vraag of critical alignment yoga ook ondersteuning biedt bij mentale problemen, is tot hiertoe onbeantwoord maar niet voor mij. Het beoefenen ervan helpt me nu angst onder ogen te zien en te observeren. Mijn lichaam is mijn instrument en ik kan het bespelen.

Mijn doel is doorheen angst te groeien zodat angst de ruimte niet meer vult.

 

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page